در دهههای گذشته، کابلکشی و تجهیزات کابل کشی برای سیستمهای ارتباطات صوتی و دادهای بسیار کمتر از امروز پیچیده بود. اکثر سیستم ها از سیم مسی دو جفت یا چهار جفتی که در یک کلاسور پوشانده شده بود برای محافظت از کابل استفاده می کردند. اتصالات اغلب شامل جدا کردن انتهای سیم برای آشکار شدن هادی مسی است. سپس به مجموعهای از کانکتورها که معمولاً بلوک اتصال نامیده میشود وصل میشود که دستگاههای فیزیکی را به یک دستگاه سوئیچینگ مانند سیستم PBX متصل میکند. در حقیقت تجهیزات کابل کشی چندان پیچیدگی خاصی نداشتند و کار کردن با آن ها بسیار ساده تر مینمود. با رشد انتقال دیجیتال در تقریباً همه انواع تجهیزات ارتباطی صدا و داده در اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 1980، انواع جدیدی از سیم کشی، تجهیزات کابل کشی و اتصال دهنده ها ظهور کردند. ایده این بود که فرآیند اتصال دستگاهها به سیستم اولیهشان را سادهتر کند و امیدواریم روند ساخت زیرساختهای سیمی برای دستگاههای صوتی و دادهای را تسریع بخشد.
سیستم و تجهیزات کابل کشی ساخت یافته
با تکامل تجهیزات کابل کشی ، سیم کشی و نقاط اتصال، استانداردسازی بیشتری برای کابل کشی و تجهیزات کابل کشی، کانکتورها و انواع مختلف سیم کشی از جمله مس، فیبر و کواکسیال مورد نیاز بود. مؤسسه استاندارد ملی آمریکا و انجمن صنعت ارتباطات از راه دور مجموعه ای از استانداردها را به نام ANSI/TIA-568 برای معرفی دستورالعمل هایی برای همه جنبه های سیستم های توزیع کابل ساختمان های مسکونی و تجاری ارائه کردند. این استانداردها سیستم کابل کشی ساخت یافته را شکل می دهند. کابل کشی ساختاریافته مبتنی بر شش مؤلفه است که در کنار هم چارچوبی مناسب، قابل تکرار و پیاده سازی آسان را برای نصب کابل های مخابراتی فراهم می کنند. شش جزء کابل کشی ساخت یافته و تجهیزات کابل کشی به این شرح است، امکانات ورودی، اتاق تجهیزات، کابل کشی ستون فقرات، اتاق مخابرات، کابل کشی افقی و منطقه کار.
اهمیت تجهیزات کابل کشی و کابل کشی ساختار یافته
تجهیزات کابل کشی و کابل کشی ساختاریافته نصب زیرساخت کابلی را که از طیف گسترده ای از تجهیزات ارتباطی صدا و داده پشتیبانی می کند تا حد زیادی ساده می کند. چه نصب یک پریز کواکسیال در خانه و چه سیم کشی یک آسمان خراش، همه اجزا با استانداردهای خاصی برای انتقال الکتریکی، مقاومت، طول کابل، کانکتورها و ساخت کابل ساخته شده اند. کابل کشی ساختاریافته و تجهیزات کابل کشی بکار رفته در آن همچنین عیب یابی مشکلات سیم کشی را در هنگام استفاده از تجهیزات تشخیصی مناسب، که برای سازگاری با استانداردهای ANSI/TIA-568.0/1 طراحی شده است، افزایش می دهد. نصب نیز با کابل کشی ساختاریافته آسان تر است زیرا رابط ها استاندارد شده اند و معمولاً از اتصال دهنده های snap-in استفاده می کنند.
مزایای کابل کشی ساختاری
نصب، عیب یابی و نگهداری زیرساخت های کابلی با کابل کشی ساخت یافته و تجهیزات کابل کشی بسیار ساده شده است. این امر از طریق استانداردسازی تمامی قطعات سخت افزاری و انواع کابل موجب صرفه جویی در هزینه می شود. همچنین با نصب به عنوان کانکتورها در زمان صرفه جویی می شود و سیم کشی آنها تا حد زیادی ساده می شود.
زیرسیستم کابل کشی ساخت یافته
امکانات ورودی (EF). تأسیسات مخابراتی که از بیرون وارد ساختمان یا محل سکونت می شوند. از یک شرکت خدمات رسانی محلی یا شبکه خصوصی از طریق یک مجرا از سوراخی در دیوار بیرونی عبور می کنند. این کابل کشی وارد اتاقی می شود که سایر دستگاه ها از جمله نقاط اتصال شبکه، پچ پنل ها، قفسه های تجهیزات، کانکتورهای سخت افزاری، منابع تغذیه و دستگاه های حفاظتی برای اتصال به زمین، محافظ و حفاظت در برابر صاعقه در آن مستقر هستند.
اتاق تجهیزات (ER). منطقه ای که کابل ورودی به زیرساخت سیم کشی داخلی ساختمان متصل می شود اتاق تجهیزات است. این پچ پنل ها را در خود جای داده است که اتصالاتی را برای کابل کشی ستون فقرات، کابل کشی افقی و کابل کشی میانی فراهم می کند. از آنجایی که این اتاق ممکن است سوئیچ های شبکه، PBX، سرورها و سایر دستگاه ها را نیز در خود جای دهد، باید از نظر محیطی کنترل شود تا اطمینان حاصل شود که سطح دما و رطوبت نسبی مطابق با مشخصات فروشنده تجهیزات حفظ می شود.
کابل کشی ستون فقرات کابلکشی رایزر نیز نامیده میشود. زیرا معمولاً در کانالهای عمودی یا رایزرهایی که به هر طبقه متصل میشوند نصب میشود. کابلکشی ستون فقرات به EF، مخابرات و سایر ERها و فضاهای حامل متصل میشود. دو زیر سیستم برای کابل کشی ستون فقرات تعریف شده است.
تجهیزات کابل کشی و میدانی
دریافت سیگنال های ورودی (داده) صحیح از نصب تجهیزات کابل کشی و متعاقبا ارسال سیگنال های خروجی لازم برای کنترل آن بسیار مهم است. به دلیل تجربه طولانی در صنعت، فقط باید بهترین ابزار دقیق را برای این کار انتخاب کنید. با توجه به محیط سختی که تجهیزات باید در آن کار کنند فقط بهترین ها به اندازه کافی خوب است. این به شما اطمینان خاطر از تجهیزات میدانی را می دهد که در حد کار درست است. تجهیزات کابل کشی بسیار مهم هستند. یکی دیگر از عناصر حیاتی در هر نصب، کابل ها و شبکه هایی هستند که برای اتصال تمام اجزای سیستم به یکدیگر مورد نیاز هستند. وقتی صحبت از این جنبه به میان می آید، می توانید مسئولیت کامل طراحی و نصب کابل ها را بر عهده یک متخصص قرار دهید. این شامل انتخاب کابل، مسیریابی، خاتمه، طراحی کابل و آزمایش است. مهندسان و متخصصان، سیستم های کابل را طراحی می کنند، تمام اسناد لازم را تولید می کنند، تمام مواد را تهیه می کنند و پیمانکاران فرعی را برای ارائه نصب کامل مدیریت می کنند. تمام کارها مطابق با قوانین و دستورالعمل های ایمنی تعیین شده و مطابق با هر گونه مقررات ایمنی خاص محلی یا مشتری انجام می شود و در نهایت کار به صورت کاملا حرفه ای اجرا و تحویل شود.